23.06.2010

ASPAVA

Ankara'da 455456452134385 tane Aspava var. Hepsini tatma fırsatı tabii ki bulamamışımdır. Çoğu Ankara insanı gibi Aspava krizim geliyor mudur? Pek sanmıyorum.

En meşhur Aspavalara gelince, Esat Caddesi'nin sonuna dizilmiş olanlarıdır. Hepsi de neden Aspava'dır bilemiyorum tabii. Hepsinin de başında kendi sıfatları var. Meşhur, Yıldız... gibi... Aspava'nın açılımına geldiğimizde ise, "Allah Sağlık Para Afiyet Versin Amin" olduğu bilinmekte ama ne kadar gerçektir bilemiyorum.

Buraların en önemli özelliği 24 saat açık olmaları ve her saatte eve servis yapmaları. Garsonun söylediğine göre hafta içi 45 kg, hafta sonları ise 75 kg döner geliyor ve bitiyormuş. Hafta içi bile (hangi mevsim olursa olsun), gecenin herhangi bir saatinde oradan geçtiğinizde hemen hemen tüm masaların dolu olduğu görülebilir.

Genelde "dürüm döner" sipariş verilir ve yanında mutlaka salata, kızarmış patates ve cacık servis edilir. Eve istediğinizde bile ikramların hepsini yollarlar.

Tat konusunda Ankara'yı göz önünde bulunduracak olursak başarılı sayılır. Zaten başarılı olmasa senelerdir bu kadar müşteriyi toplayabilmeleri mümkün olamazdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder