10.06.2011

Macarons d'Antoinette

Uzun süredir aklıma koymuş olmama rağmen, biraz geç olsa da, bu mekana gelişim yine pukhsinitha ile birlikte oldu. Nasıl oluverdi bilmiyorum ama, son 1 senede "macaron" olayı acayip bir patlama yaptı. Hatta kıymete bindi falan... Herkes macaron diye sayıklar oldu. E ben de mecburen nasiplendim bu akımdan. Evet, denenmesi gereken güzel bir tat, bağımlılık da yapabilitesi var, ama o kadar da abartmaya gerek yok bea!

Neyse, mekanı bulmakta biraz zorlandık aslında. Yeri kolay olsa da, adreste belirtilen sokağın farklı yönüne doğru gidince (kapı numarasını aklımızda tutamamışız çünkü), ve yolun da sonuna geldiğimizi farkedince, geri dönmeye karar verdik. Dönerken, ulan şuraya da bi bakalım der demez, bir de baktık minicik fıçıcık bir yere konduruvermişler mekanı. Tam olarak şu meşhur Waffle Corner'ın yanı.



Mekan dekorasyon açısından kusursuz. Özgün bir tarzı var. İnsanın içini açar cinsten...  Kendinizi bir Avrupa ülkesinde gibi hissediyorsunuz. Henüz bir menüleri olmadığı için mecburen gidip vitrinden seçtik istediklerimizi. Yalnızca içeceklerin çeşidi ve fiyatları hemen kasanın yaında bulunan tahtada yazıyor. İçecekler çeşitli, lezzetli ve de uygun fiyatlı. Ben latte ve iki çeşit makaron (bubblegum'lı ve yabanmersinli), arkadaşım ise tea-latte, limonlu tart ve 2 çeşit makaron istedi (beyaz çikolata ve karamelli). Daha sonra küçük balkonumsu bahçedeki masada yerlerimizi aldık ve nihayet siparişler geldi. Lezzet olarak hepsi kusursuzdu. Taze mi taze, lezzetli mi lezzetliydi herbiri =) Yalnızca eleştireceğim tek nokta, bir adet makaronun 2,5 lira olması. Bence etmez. Popülaritesi ve az bulunur olması dolayısıyla bu fiyatta olduğunu düşünüyorum ben. İlerleyen zamanlarda tabii ki düşecektir fiyatı! Bu arada bu mekan yemeksepeti.com'da da var. Oradan da sipariş verilebiliyor. Bir de gittiğimizde mekanda bizden başka kimse yoktu. 2,5 saate yakın oturduk, ne gelen oldu ne de giden. Söylemekte fayda var diye düşündüm. Belki de yeri sapa kaldığından ya da bize öyle denk geldiğinden olabilir... Gidip denemekte fayda var...


3 yorum:

  1. evet fotografcilar yuzunden bir patlama oldu sanirsam :) mekan guzel gorunuyor.Ben de hala yememislerdenim :)ama senin secimlerin canimi cektirdi bak :)

    YanıtlaSil
  2. birçok konuda sana katılıyorum. resimleri kısa bir süreliğine ödünç aldım. kusura bakmazsın umarım :)

    http://editorunnotu.blogspot.com/2012/03/macarons-dantoinette.html

    YanıtlaSil
  3. Yazınızın altına, fotoğraflarla ilgili not düştüğünüz için teşekkür ediyorum. Keşke herkes sizin kadar nazik olsa bu konuda.

    YanıtlaSil