26.11.2015

İspanya - Puerto Banús

Puerto Banus, Marbella'nın Costa del Sol kıyısında bulunan bir marina bölgesi. Otelimize uzaklığı taksi ile 10-15 dakikaydı. Cordoba gezimizin akşamı otelde yemeğimizi yiyip apar topar yeni bir yer daha görme aşkına rotamızı buraya çevirdik.

Taksiden indiğimizde lüks bir marina bize uzaktan göz kırpıyordu. Kıyıya doğru ilerledikçe lükslüğün boyutunun Dubai'den aşağı olmadığı anlaşılıyordu. Lüks yatlar, restoranlar ve yalnızca hig end diye nitelendirebileceğimiz mağazalar sıra sıra diziliydi. Dükkanların ve insanların ihtişamı gözlerimizi kamaştırdı. İlk kez gittiğimiz ve pek bir araştırma yapmadığımız için de nerde ne yenir ne içilir hiçbir fikrimiz yoktu. Etrafı dolanmakla işe koyulduk. Ne yazik ki bu geceden fotograf yok. Bu yuzden yalnizca alinti yapiyorum.



Daha sonra deniz kıyısından vazgeçip, biraz da ara sokaklarına dalalım dedik. Aman Allahım! İnsanlar kopmuş gitmiş. Eğlencede sınır tanınmamış! İç çamaşırı ile dolaşan kızlar mı desem (mecaz kullanmadım), duvakla gezen erkek mi desem (aynen öyle), her türden insan bulmak mümkün! Biz de kendimizi soyutlamayıp, o ilginç dünyanın içinde bir iki birşeyler içip keyfimize baktık. İnsanları izlemek çok güzeldi. Gerçekten değişik bir dünya... Ama aralarında İspanyol bulmak zor. İngilizler resmen istila etmişler!

Buraları gündüz de görmek lazım diyerek gece yarısı yine taksimize binip Puerto Banus'tan ayrıldık. Ama bir daha gelmek için zaman yaratamadık :( Bölge ile ilgili biraz bilgi edineyim diyenleri şöyle alalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder